Stevia er en plante som er blitt brukt til søtningstilsetting i Mange land. Spesielt Kina er dette utbrett. Her har de brukt denne planten over 2000 år. Ingen har påvist noen som helst form for bivirkninger, enda går helsemyndigheter i mange land ut og forbyr bruk av denne. Smaken er vistnok skremmende lik sukker som vi kjenner det, men den største og viktigste forskjellen er at denne er sunn. Derfor kjemper sukkerindustrien med nebb og klør for at det skal forbli slik. En av bivirkningene skal bl.a være sterilitet eller nedsatt forplantningsevne. Noe som selvfølgelig ikke er påvist hos noen brukere.

  • ingen kallorier
  • påvirker ikke blodsukkeret. 100% naturlig
  • ren ekstrakt fra denne planten er 200-300 ganger søtere enn kunstig sukker
  • tro det eller ei. Den skader IKKE tennene
  • Den er anbefalt for diabetikere (i andre land hvor den er i bruk)

 

stevia  inneholder  næringsstoffene krom, mangan, kalum, selen, silisium, jern , niacin, fosfor, riboflavin, tiamin, vitamin C, A og sink.

 

- Forskning viser klart at steviosid kan regnes som sikkert i bruk som søtningsmiddel og er velegnet for diabetikere, pasienter med Føllings sykdom (også kalt PKU fenylketonuri), og overvektige som ønsker å redusere vekten ved bruk av ikke kaloriske søtningsmidler. Det er heller ikke påvist noen allergireaksjoner ved bruk av stevia eller steviosider. Vi kan derfor ikke se at mattilsynets forbudslinje kan begrunnes faglig, særlig sett i lys av at dagens forbruk av hvitt sukker uansett er langt mer helseskadelig. Skulle noe forbys, måtte det vel være sistnevnte.
Ernæringsfysiolog professor Dag V. Polezynski.

 

http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=544802  Ja se det du. På tide å få dette temaet litt frem. Nå ble jeg glad. Håper det får mye medieoppmerksomhet fremover så det ikke blir glemt bort igjen.    HEIA STEVIA!!!!!!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende